Neem een kijkje

De patiowoningen
Ik wil hurenIk wil meer weten
AUSTERLITZ

Wonen in het Hart

U vindt onze patiowoningen in het Hart van Austerlitz, naast een multifunctionele accommodatie waar wonen, leren, ontmoeten, zorg en cultuur hand in hand gaan. Het moderne, lichte gebouw huisvest het dorpshuis, diverse zorg- en welzijnsaanbieders, enkele lokale dienstverleners en een brede school. In de patiowoning woont u zelfstandig, alleen of met een partner, terwijl alle voorzieningen zich op loopafstand bevinden. Doordat verschillende generaties naast en door elkaar leven en wonen, is de sfeer levendig en energiek. De groene omgeving, met het bos vlakbij, biedt mogelijkheden voor wandelen in de natuur.

Beschut en duurzaam

Patiowoningen

De patiowoningen liggen aan de Wellingtonweg in Austerlitz, een rustige straat waarin ook zeven nieuwe starterswoningen zijn gebouwd. De driekamer-woningen zijn gebouwd rond een kleine patio, die beschut buiten zitten mogelijk maakt. Bovendien laten de grote, glazen wanden veel licht binnen. De totale oppervlakte van de woning is 85 M2. Goede isolatie, 20 zonnepanelen en een warmtepomp zorgen ervoor dat de woning nul-op-de-meter is. Dat betekent dat u bij gemiddeld gebruik net zoveel energie opwekt als verbruikt.  

Met zorg ontworpen

Zonder drempels

De gelijkvloerse patiowoningen zijn geschikt voor mensen met een zorgbehoefte. De woningen zijn zo ontworpen dat mensen die veel zorg nodig hebben, en bijvoorbeeld in een rolstoel zitten, geen obstakels tegenkomen. Er zijn geen drempels, er is ruimte voor een tillift in zowel de slaapkamer als de ruime badkamer. De gangen en deuren zijn extra breed, zodat mensen in een rolstoel makkelijk kunnen passeren. Er is zoveel mogelijk gekozen voor schuifdeuren, die zonder krachtinspanning eenvoudig te bedienen zijn. Dit ontwerp maakt het mogelijk hier zo lang mogelijk te kunnen blijven wonen.

 

Zelfredzaamheid

Voorzieningen dichtbij

In de naastgelegen multifunctionele accomodatie vindt u allerlei voorzieningen. Denkt u daarbij aan een fysiopraktijk, een ontmoetingsruimte en het kantoor van zorgcoöperatie Austerlitz Zorgt. U kunt ook terecht bij de kapper. Austerlitz Eet maakt het mogelijk hier eenmaal per week samen met anderen van een maaltijd te genieten. Iets verder in het dorp vindt u een goed gesorteerde buurtsuper en een uitstekende slagerij. Mede dankzij deze voorzieningen blijft u zolang mogelijk zelfredzaam.

Interieur

Locatie woningen

Technische beschrijving

Entree

3,7 x 1,15/1,85/1,4 = 5,0 m2

In deze entree bevindt zich de meterkast en is er een ruimte voor een kapstok. De buitendeur is een gewone deur.
De hoofdaansluiting en de meter bevinden zich in de meterkast. De woningen krijgen een 3 x 25A aansluiting. De bewoner van een woning dient zelf tijdig een leverancier te kiezen en op de hoogte te brengen om verzekerd te zijn van levering van elektriciteit.
In de woning zullen zowel glasvezel als kabelnetwerk van Ziggo worden gerealiseerd.

HAL

1,15 x 2,5 = 2,8 m2 

Geen bijzonderheden.

Binnenberging/technische ruimte

1,4 x 2,5 = 3,5 m2 

De verwarming van de woning geschiedt middels vloerverwarming die wordt gevoed door een ventilatiewarmtepomp (Nibe F730). Deze haalt warmte uit de lucht die wordt afgezogen in de keuken/woonkamer, de badkamer en de wasmachineruimte. De warmtepomp is tevens voorzien van een boiler van 180 liter voor de warm tapwatervoorziening. In de berging wordt verder een kraan en een afvoer aangebracht voor een wasmachine.

Keuken

2,6 x 3,8 = 9,9 m2

In de woning wordt een Bruynzeel keuken geplaatst met een totale breedte van 3,65 m. Onder het aanrecht bevinden zich, naast de apparatuur, een spoelkast, een kast ten behoeve van een oven en 2 bergkasten met plank en lade van 600 mm. In het aanrechtblad van kunststof zijn een spoelbak, keukenmengkraan (Grohe Eurosmart met hoge uitloop) en kookplaat opgenomen. Boven het aanrecht hangen bovenkastje van 700 mm hoog met 2 planken, 5 stuks van 600 mm breed. Boven de kookplaat wordt een klepkast van 350 mm hoog aangebracht met een afzuigkap die functioneert als recirculatiekap.

In de keuken worden de volgende apparaten van Etna ingebouwd en aangesloten:

  • Een koelkast met vriesvak (KVO282);
  • Een vaatwasser (VW149wit);
  • Een oven (OM871rvs);
  • Een inductiekookplaat (KI260zt);
  • Een onderbouwafzuigkap (AO460wit).

Woonkamer

5,8 x 3,6 = 20,9 m2

 Naar de hobbyruimte en de hal zijn er schuifdeuren, naar de buitenberging is een gewone deur.

Patio

3,84 x 3,28 = 14,6 m2

De woningen worden gebouwd rond een buitenruimte, de patio. In de patio wordt een terras aangelegd van betontegels van circa 9,3 m2.
Op de erfgrens wordt in de patio een groenblijvende haag geplant.
In de patio wordt een infiltratievoorziening aangebracht volgens voorschriften en rekenmethode van de gemeente Zeist. Op deze voorziening, die per 2 woningen gecombineerd wordt, worden de hemelwaterafvoeren en straatkolken aangesloten.
De infiltratievoorziening krijgt een overstort welke op eigen terrein, nabij de erfgrens aan de voorzijde, loost op het maaiveld.
Er komt veel glas in, tot op de vloer waardoor veel daglicht toetreedt tot de slaapkamer, de keuken en de woonkamer.

Slaapkamer

3,15 x 5,25 = 16,5 m2

De slaapkamer is extra ruim zodat er een gewoon bed en een ziekenhuisbed in kunnen en er ook met een tillift gemanoeuvreerd kan worden.

Badkamer

2,60 x 2,75 = 7,1 m2

Vanwege mogelijk gebruik van een tillift is ook de badkamer extra ruim en is in die badkamer het toilet gesitueerd. In een badkamer hoeft geen daglichttoetreding te zijn, maar er komt toch een daglichtkoepel (0,6 x 0,6 m2) in.
In de badkamer worden antislip vloertegels aangebracht van Mosa, afmeting 150 x 150 mm. In de douchehoek worden de tegels onder afschot naar de doucheput gelegd.

In de badkamer van de woning wordt het volgende sanitair aangebracht:

  • Een Geberit Duofix inbouwreservoir met Sigma 01 bedieningsplaat, een Euroline wandcloset met bril en deksel (Pagette Rondo);
  • Een Euroline onderrijdbare wastafel, breed 640mm, met thermostatische wastafelmengkraan (Venlo) en spiegel 600 x 600 mm;
  • In de douchehoek een doucheafvoer met RVS rooster van 150 x 150 mm, een Grohe Grohterm 800 thermostaatkraan en een Grohe New Tempesta glijstangset lang 900 mm.

Hobbyruimte

3,7 x 2,2/1,8 = 7,4 m2

Extra ruimte voor een hobby, computer of een bed. Veel mensen vinden een derde kamer prettig.

Buitenberging

2,38 x 2,05 =4,9 m2

In de buitenberging is ruimte voor een scootmobiel en de kliko’s. De deur naar de woonkamer is een gewone deur.

Contact

Wanneer u geïnteresseerd bent als huurder, kunt u de knop ‘ik wil huren’ bovenaan deze pagina gebruiken. Voor vragen over onze stichting kunt u het onderstaande formulier invullen.